Přidám svůj názor na téma pentlí.
Současná podoba je převzata kompletně a téměř bez úprav z loňského ročníku, pro který se osvědčila a piloti si i přes občasnou pentli závodění v cupu2011 užívali.
Formát cupu2012 doznal podstatných změn a pentle z loňska podle mě už nevyhovují. Osobně se přimlouvám za jejich úpravu. Namátkovou kontrolu považuji za nesmysl. Při tvorbě propozic pro letošní rok mě ani ve snu nenapadlo, že ji někdo bude chtít použít. Natož provádět pravidelně !!!
Každý pilot má možnost v době do 48hodin po skončení závodu podat protest proti něčemu a záležitost bude prošetřena. To by samo o sobě mělo být silným nástrojem restrikce a "strašákem" pro případného nepoctivce.....
DO letošního formátu soutěže je včleněno zpestření v podobě krátkého závodu. Původně byl zamýšlen jako závod kvalifikační, který určí zábavnou formou postavení na startovním roštu hlavního závodu. Budeme přitom mít i možnost kontroly (PP), což prý bylo loni v kvaldě porušováno !? ( No comment). Nešťastně se tomu říká sprint - no dobrá. Je kratší + méně bodovaný, větší váhu přikládáme hlavnímu závodu.
Právě pro kvalifikační závod současná podoba penalizací je úplně mimo, především TAM prosím o zmírnění následků.
Systém pentlí rozdaných přímo ve hře je k prdu, to je věc kterou PD vůbec nevychytali i když se snažili. Musíme si tedy pomoci nějak sami. Průjezd boxy v krátkém závodě je záležitost likvidační - schválně jsem to na NurbuGP vyzkoušel. Tady se přímo nabízí časová pentle nebo posun v pořadí - žádné stopengou.....
Admini (nebo osoby pověřené) ať po každém závodě kontrolují pitlajnu a použití pneu. To se nabízí samo. Ostatní ponechte protestujícím pilotům. A to nejen těm kterým někdo zničil nárazem auto, ale i těm kteří se cítí poškozeni nepřímo - třeba katováním zatáček hříšníkem. Pak určené osoby incident prošetří a vynesou konečný verdikt bez možnosti odvolání (neboť záležitost s odsouzeným projednají před vynesením rozsudku).
Závěrem: Pokusím se nějak spolupodílet na úpravě systému penalizací, který by se mohl uplatnit ještě v letošním ročníku. Doufám, že to dáme dohromady co nejdříve, protože pouhé převzetí systému považuji za nešťasný krok. Mám na tom i osobní podíl
, prostě jsem propozice nestihl dodělat včas a penalizace jsem pouze převzal bez hlubšího promyšlení.