Já teď jedu druhý ročník a chtěl bych jet i třetí. Možná je právě ten čas začít diskutovat na formátem dalšího ročníku.
Prolog:
Asi musíme slevit z megalomanského pojetí a vrátit se na zem. Po zkušenostech vím, že Gran Turismo není 2x vhodná platforma pro pořádání takových soutěží.
1) Počet pilotů:
A to konkrétně počet, který bude závodit onen večer. Technické limity jsou někde kolem 14 - 15 pilotů na jednu místnost, když je solidní server (nemluvím o P2P) a to pokud je vypnuté viditelné poškození, možná by prospělo snížit rozlišení na 720p (nevím to mě napdlo zrovna teď a zvýšit tím případné FPS). Takže, dejme tomu, že bude závodit oněch 15 pilotů.
2) Počáteční přetlak pilotů:
Je možné, že se na začátek přihlásí větší počet pilotů. Co s nimi? Na startovní pole se dostanou pouze piloti z prvních 15 míst, kteří si zajedou kvalifikaci v "X" skupinách, jak je to teď, ostatní by mohli být bodováni nulou a mohou se koukat na Česko-Slovensko má talent, trochu krutý ... ale, co
3) Bodování:
Mě osobně se zdá nynější bodování moc štědré. Klidně by stačilo bodovat do určitého místa pak nuly (a to mluvím za horšího středo-pólaře). Pak se musí bodování napasovat na zakoupený systém, který je na webu a kvůli stávajícímu systému, je nepoužitelný.
4) Pouze jeden závod:
Jak už jsem nastínil v předchozím bodě, stávající formát komplikuje použití bodovacího systému. Proto by se v GT Cupu 2013 mělo během jednoho soutěžního večera závodit jen v jednom závodě.
Epilog:
To jen tak pro začátek, každý víme, že GT5 je komunitně na okraji zájmu, přeci jenom PS3 není PC. A s jinou hrou na PS3 to nebude jinak, spíš hůře, Gran Turismo je přeci pořádný pojem, tím mám na mysli, že Project CARS to nezachrání
aspoň ne na PS3.