Gran Turismo 5

Vše o předposledním vydání hry
Odpovědět
sonyman

PSN ID: GT-Racing-cz_MR

Obecná diskuze

Příspěvek od sonyman »

speedy píše:Dal by se pak jednoduše využít přenositelný kompletní účet - ať nemusíme v novém účtu vyjíždět celou karieru znova jako tupci :!:
To jo, sejv by měl jít tímto způsobem resignovat pod jiným účtem. Zkusím jak bude chvilka, ono to totiž ještě vyžaduje další detaily, takže rychlý pokus dle odkazovaného videa zatím neúspěšný.

PD mají tedy pouze šanci kontrolovat integritu údajů a nastavit nějaké limity pro načtené údaje (PP, apod.), protože jde o obecný problém sejvů na PS3 a ten by se musel řešit systémově.
Juraj14

Obecná diskuze

Příspěvek od Juraj14 »

Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Keďže mi GT5 priniesol Ježiško až tieto Vianoce, nepoznám ešte celkom dobre niektoré možnosti a nastavenia. Aj keď v celej sérii GT sa považujem už za veterána. Konkrétne sa jedná o B-spec. mode. Začal som práve jazdiť Endurance závody. Mám aj potrebných štyroch skúsených pilotov. Problém mám ten, že pokiaľ nestihnem koniec závodu a prídem neskôr cca o 15min, konzola sa automaticky vypne a výhra sa samozrejme neuloží. Takto sa mi to stalo už niekoľkokrát. Nenašiel som k tomu žiadne nastavenie. Obávam sa 24 hodinoviek, bola by škoda prísť o cenné víťazstvo takto. V GT4 mi konzola bežala po skončení závodu aj niekoľko hodín. Prišiel som z práce, potvrdil krížikom OK a bolo.
Ďalej chcem radu ohladne nastavenia Pit in strategy. Podľa čoho presne sa nastavujú percentá /10, 20, 30.../? Ja to zatiaľ robím len formou pokus-omyl, ale to zdĺhavé.
Budem rád za akúkoľvek radu, pomoc či zlepšovák k B-spec. módu.
Ďakujem.
speedy

PSN ID: speedy_GTracing

Obecná diskuze

Příspěvek od speedy »

Juraj14 píše:Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu.
Ahoj, napadlo mě něco jako "vypnout konzoli při nečinnosti" .... toto bych hledal v základním - XMBmenu PS3 (mimo hru GT5).
Také je možné, že při propojení PS3 a TV přes kabel HDMI dochází při delší nečinnosti k vypnutí TV. Jestli máš v TV povolené "HDMI řízení" tak se při vypnutí TV zároveň vypíná i PS3 a naopak....

K B-specu: Po skončení závodu a zobrazení: výsledku+připsání kreditů+připsání kreditů B-specům se mi hra automaticky uloží. Mám ve hře nastavené automatické ukládání. Nikdy jsem ani nezkusil, jestli je možné vypnout automatické ukládání .... to co popisuješ totiž vypadá jako vypnuté automatické ukládání.... Třeba je to právě v tom :!:

BtW; metoda pokusu omylu bude asi správnou metodou. Zkontroluj tyto nastavení a přijdeš na řešení... GOOD LUCK ;)
osiwaru

Obecná diskuze

Příspěvek od osiwaru »

Juraj píše:Problém mám ten, že pokiaľ nestihnem koniec závodu a prídem neskôr cca o 15min, konzola sa automaticky vypne a výhra sa samozrejme neuloží. Takto sa mi to stalo už niekoľkokrát. Nenašiel som k tomu žiadne nastavenie. Obávam sa 24 hodinoviek, bola by škoda prísť o cenné víťazstvo takto. V GT4 mi konzola bežala po skončení závodu aj niekoľko hodín. Prišiel som z práce, potvrdil krížikom OK a bolo.
Mrkni na toto nastavení.
Juraj14

Re: Obecná diskuze

Příspěvek od Juraj14 »

Ďakujem za odpoveď, mrknem sa na to.
Ešte mám jednu "detskú" otázku. V režime Arcade pre dvoch sa replay nedá prepnúť na celú obrazovku? V GT1,2,3 to šlo a v GT4 už nie. Predpokladám, že ani v GT5 to nepôjde.
sonyman

PSN ID: GT-Racing-cz_MR

Obecná diskuze

Příspěvek od sonyman »

Tak jen malý detail k dříve uvedenému cracku sejvů. Pro otevření a pak znovupodepsání je potřeba znát interní číslo dané PS3, které se donedávna dalo zjistit ze síťové komunikace této konzole, kde to bylo v paketu volně viditelné. Nyní je toto opraveno, takže podle mě aktuálně jediná možnost je nahrát si do PS3 upravený (custom) firmware, který to číslo umí zobrazit přímo v XMB menu pod vlastnostmi systému. Do toho ale nejdu. Postup ukazovaný ve videu zřejmě funguje, využití na znovupodepsání pod jiným účtem by taky mělo jít, k tomu je třeba další údaje, interní čísla účtů. Jejich zjištění jsem blíže nezkoumal, ale s těmi nebude takový problém, jako s číslem konzole. Howgh. :ugeek:
b0rizSVK
PSN ID: b0rizSVK
Kontaktovat uživatele:

Obecná diskuze

Příspěvek od b0rizSVK »

Chalani vedeli by ste mi poradiť? Mam štandartnú (prvú) verziu GT5, pokiaľ si kúpim GT5 Academy Edition bude fungovať sejv z pôvodnej verzie?
SJ.sprint

PSN ID: GT-Racing-cz_SJR

Obecná diskuze

Příspěvek od SJ.sprint »

b0rizSVK píše:Chalani vedeli by ste mi poradiť? Mam štandartnú (prvú) verziu GT5, pokiaľ si kúpim GT5 Academy Edition bude fungovať sejv z pôvodnej verzie?
...možna to trochui nechapu ale když se nemylim tak GT5 nema nic společneho zGT Akademy...
Zakladatel Karate-do říkal: "Zbraň musí být pokračovaním ruky".
Já říkám: "Volant a pedály jsou pokračováním mozku ...
SJ.sprint

Obecná diskuze

Příspěvek od SJ.sprint »

speedy píše:Juraj14 píše:
Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu.

Ahoj, napadlo mě něco jako "vypnout konzoli při nečinnosti" .... toto bych hledal v základním - XMBmenu PS3 (mimo hru GT5).
Také je možné, že při propojení PS3 a TV přes kabel HDMI dochází při delší nečinnosti k vypnutí TV. Jestli máš v TV povolené "HDMI řízení" tak se při vypnutí TV zároveň vypíná i PS3 a naopak....

K B-specu: Po skončení závodu a zobrazení: výsledku+připsání kreditů+připsání kreditů B-specům se mi hra automaticky uloží. Mám ve hře nastavené automatické ukládání. Nikdy jsem ani nezkusil, jestli je možné vypnout automatické ukládání .... to co popisuješ totiž vypadá jako vypnuté automatické ukládání.... Třeba je to právě v tom
...Liú to popsat snad už ani nejde ... :D
b0rizSVK
Kontaktovat uživatele:

Obecná diskuze

Příspěvek od b0rizSVK »

no že či nahodou academy verzia niakym spôsobom nieje v niečom ina (nemyslim vouchery)...ale jasne asi som struhol somarinu... :D
Hanz.77

PSN ID: GT-Racing-cz_H77
Kontaktovat uživatele:

Obecná diskuze

Příspěvek od Hanz.77 »

Jiná neni akorat v tom mas nejaky vouchery a GT-Academy soutěž. Ale nejsem si jisty jestli už neskončila.
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
Martinsipy

PSN ID: GT-Racing.cz_MS

Obecná diskuze

Příspěvek od Martinsipy »

b0rizSVK píše:Chalani vedeli by ste mi poradiť? Mam štandartnú (prvú) verziu GT5, pokiaľ si kúpim GT5 Academy Edition bude fungovať sejv z pôvodnej verzie?
Save funguje, vyzkoušeno, měl jsem první verzi hry, teď mám "Academy", save se načítá a pokračuju ve hře na jiném disku, nic se nezměnilo, na nic se mě to neptalo (DLC jsem měl všechny, takže ani tady žádná změna).
RC cars 1/10 elektro
b0rizSVK
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Příspěvek od b0rizSVK »

Martinsipy: to som presne mal na mysli, dik moc chalani a sorry za zbytočnu ot
SJ.sprint

Obecná diskuze

Příspěvek od SJ.sprint »

b0rizSVK píše:Martinsipy: to som presne mal na mysli, dik moc chalani a sorry za zbytočnu ot
neni nic zbytečne-lina huba hole neštěsti ;)
Substance242
PSN ID: Substance242
Kontaktovat uživatele:

Spa-Francorchamps - 24.03.2013

Příspěvek od Substance242 »

Hmm, zistil som, že v garáži mám:

Chevrolet
Chevrolet Camaro SS RM '10

Chevrolet
Camaro SS RM '10

vyzerajú rovnako, výkon trochu iný asi kvôli tomu že jazdil som len s jedným (neviem kedy), s oboma ma pustí do prohibited miestnosti, predať sa nedajú takže asi som ich vyhral. Možno sa to meno zmenilo niekedy s updatom - len pre info.

Edit: A stále čakám kedy sa v ponuke objaví jazdený Ford GT Test Car, ale času dosť. :-) (Aha, alebo žeby A spec Dream Car Championship, extreme event? Sranda že ak áno, tak som ho asi mal a vyhodil, nemám rád preplnenú garáž, heh.)
SJ.sprint

Příspěvek od SJ.sprint »

to Substance242 : V GT5 se většina aut neda prodat a je jedno jestli si je koupil nebo vyhral. Nevim na jakyho FORDA čekaš ale když pišeš že je času dost,tak asi na černeho se kterym se jede v Cupu?! Proč si ho nekoupiš? A s těma Camarama jsem to nejak nepochopil ? Jajich mam asi 5. Dva bez uprav a zbytek asi komplet tuning a každy ma jiny vykon...ale nejak jsem nepobral co si tim chtěl řict...
Substance242
Kontaktovat uživatele:

Tak to som blázon, už to teraz nebudem zapínať, ale čierny Ford GT Test Car som u dealera na predaj nevidel (peňazí je dosť). Rozdiel v tých Camaro je v názve, ľahko prehliadnuteľný, však? :-)
speedy

PSN ID: speedy_GTracing

Příspěvek od speedy »

Substance242 píše:....stále čakám kedy sa v ponuke objaví jazdený Ford GT Test Car, ale času dosť. :-) (Aha, alebo žeby A spec Dream Car Championship, extreme event? Sranda že ak áno, tak som ho asi mal a vyhodil, nemám rád preplnenú garáž, heh.)
Ford GT test car koupíš u dealera. Nehledej to pod fordem, musíš do showroomu u Gran Turismo ;)
Camaro SS´10 změnilo název skutečně díky několika zbytečným update. Je to v RM modifikaci pořád stejné auto....
Substance242
Kontaktovat uživatele:

Ahá, vyriešené, auto v garáži, téma ukončená, ďakujem, dobrú noc. :-)
b0rizSVK
Kontaktovat uživatele:

Obecná diskuze

Příspěvek od b0rizSVK »

Čaute chalani, pls vedeli by ste mi pomocť? Mam zakúpene cez CZ store racing gear pack a paint pack, ale v hre mi ho medzi zakúpenymi položkami nezobrazuje. Tak isto pri kontrole zakúpenych položiek v store tam paint a racing gear pac nemám, ale po vyhladaní oboch položiek nemam pri nich purchase (zakupiť), ale purchased (zakúpene). Neviete niekto ako nato? Mam kontaktovať Sony CZ, alebo PD?
Odpovědět