GT Cup 2013 - Testování
- branoeso1
- PSN ID: branoeso1
GT Cup 2013 - Testování
Eddie včera som to prebral so spoluadminom(TRIBAL66)na ps3manii a pohovoríme ešte s Dudym v nenedeľu ale myslím že je to hotová vec a pripojíme sa ku Vám do spoločného Champu.
Preberali sme jednotlivé body celého projektu a narazili sme po dlhšej úvahe na dosť závažný problém a to: keď sa nad tým zamyslíš tak tým že si jazdec zoberie na každý ďalší závod iné (slabšie, silnejšie) auto prestáva byť Q1 korektná voči jeho výkonnosti a napriek tomu sa prepadne do 2hej poprípade 3tej skupiny. Nakoniec ti zostanú autá(jazdci) zoradený podľa možnosti áut čo je neprijateľné. Po spoločnom teste sme síce videli že sú autá v celku zrovnané ale min sec na jedno kolo medzi nimi bude rozdiel a to bude nakoniec miešať karty.
Tak nás napadlo či by ste radšej neprijali pravidlo =>losovania jazdcov do skupín. Samozrejme potom bodovali v každej skupine 14násť pilotov rovnocenným počtom. Vznikne potom situácia kedy bude min Top 10 nabušená ale hlavne to bude zaujímavejšie ako motivácia do dalších súbojov. V súvislosti z losovaním: mne je síce jasné že toto treba spraviť transparentne tak môžeš to napr. robiť vždy za prítomnosti niekoho z Vás gt-racingu cez Skype (web kamery) ako dohliadajúceho. Je to len úvaha. Premysli to prosím.
Preberali sme jednotlivé body celého projektu a narazili sme po dlhšej úvahe na dosť závažný problém a to: keď sa nad tým zamyslíš tak tým že si jazdec zoberie na každý ďalší závod iné (slabšie, silnejšie) auto prestáva byť Q1 korektná voči jeho výkonnosti a napriek tomu sa prepadne do 2hej poprípade 3tej skupiny. Nakoniec ti zostanú autá(jazdci) zoradený podľa možnosti áut čo je neprijateľné. Po spoločnom teste sme síce videli že sú autá v celku zrovnané ale min sec na jedno kolo medzi nimi bude rozdiel a to bude nakoniec miešať karty.
Tak nás napadlo či by ste radšej neprijali pravidlo =>losovania jazdcov do skupín. Samozrejme potom bodovali v každej skupine 14násť pilotov rovnocenným počtom. Vznikne potom situácia kedy bude min Top 10 nabušená ale hlavne to bude zaujímavejšie ako motivácia do dalších súbojov. V súvislosti z losovaním: mne je síce jasné že toto treba spraviť transparentne tak môžeš to napr. robiť vždy za prítomnosti niekoho z Vás gt-racingu cez Skype (web kamery) ako dohliadajúceho. Je to len úvaha. Premysli to prosím.
Naposledy upravil(a) branoeso1 dne 14.1.2013 15:01, celkem upraveno 1 x.
GT Cup 2013 - Testování
Brano, je to dobrý nápad, ale spíše bude dobré ještě srovnat ty PPčka, to bude podle mě jednodušší. Kde si viděl nejvetší rozdíl a u jakých aut? Ať to může eddie nebo popřípadě já ještě pořádně otestovat.
GT Cup 2013 - Testování
Co sa vsetko moze menit pri nastaveni prohibited? obmedzovat vykonu a brzdna sila? este sa nieco da?
GT Academy 2012 National Finalist (UK & IE)
GT Academy 2012 National Finalist (SVK)
GT Academy 2013 National Finalist (SVK)
GT Academy Race Camp 2013
GT Cup 2013 - Testování
No mne sedi najviac Speedyho nazor,to je premna najprijatelnejsie. Navrhoval by som na kazdy zavod ine auto,ale rovnake pre kazdeho,cize by sa kludne mohlo zlosovat- na kazdu trat auto, ktorym by siel kazdy jeden aby to bolo doslova len o jazdcovi a nie o aute.
GT Cup 2013 - Testování
- výkon motoruDudySVK píše:Co sa vsetko moze menit pri nastaveni prohibited? obmedzovat vykonu a brzdna sila? este sa nieco da?
- brzdná síla
- procentuální rozdělení pohonu mezi přední a zadní nápravou
- barva vozu, jiná kola, barva kol
- eddie
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_EM
- Kontaktovat uživatele:
GT Cup 2013 - Testování
Braňo : tohle by bylo dobré probrat ústně v lobby, ale moc si zatím způsob losování nedovedu představit...zmizela by tím možnost mít vyrovnané závodníky v jednotlivých skupinách a tím pádem i vyrovnané a napínavé závody.
Auta jsou srovnána jak píšeš cca v jedné sekundě na Grand Valley...dalo by se určitě trochu více potestovat a do PP zasáhnout....nej by byl asi Michal, ten má kola jak přes kopírák.
Caparzo : už jsem to psal Speedymu není problém jezdit jedno auto, jednu trať....ale chtěl jsem se vyhnout tomu, aby byl i stále jeden vítěz a pokusit se závody trochu oživit....vím, že to zní divně, ale na Areně se tento model jezdí a mě se zdálo zbytečné vymýšlet něco co je už delší dobu prakticováno jinde.
Auta jsou srovnána jak píšeš cca v jedné sekundě na Grand Valley...dalo by se určitě trochu více potestovat a do PP zasáhnout....nej by byl asi Michal, ten má kola jak přes kopírák.
Caparzo : už jsem to psal Speedymu není problém jezdit jedno auto, jednu trať....ale chtěl jsem se vyhnout tomu, aby byl i stále jeden vítěz a pokusit se závody trochu oživit....vím, že to zní divně, ale na Areně se tento model jezdí a mě se zdálo zbytečné vymýšlet něco co je už delší dobu prakticováno jinde.
GT není hra...GT je životní styl.[/size]
- branoeso1
GT Cup 2013 - Testování
Dnes sa stretneme v lobby cca o 20:00 s Marekom(TRIBAL66) a Dudym. Mohol by si sa pripojiť. Pokecáme.
Tie autá síce môže Michal prebehnúť a zrovnať na max. ale toto ani nieje podľa mňa potreba na 100%. Je dobré že sú rozdiely( pre zábavnosť). Aj tak ako sme už spomenuli toto sa nepodarí =niektoré sú totiž rýchle v zákrutách iné na rovinkách aj keď ich na čas jedného kola zrovnáme. A majú rôzne opotrebenie pneu.
Len nám proste uniká férovosť v tej Q1. Ja viem je to ťažké vymyslieť niečo na korektnosť v prípade napr. 30tich jazdcov kde proste v miestnosti môže byť max 14-15. Som toho názoru že v tomto modele šampíku ťa prakticky deklasuje nepodarená Q1 a rozhodne závod tak že sa aj keď na to máš nedostaneš už na lepšie miesto ako na 15- .....a horšie v prípade 3 skupín ani nehovoriac. Aby sa nestalo že v strede šampíku(roka) budeš mať jazdcov tak max. na jednu skupinu. Nič nebudem to teraz rozpisovať, pohovoríme v miestnosti. Keby si dnes nemal čas tak mi písni a dohodneme kedy. Dík
Tie autá síce môže Michal prebehnúť a zrovnať na max. ale toto ani nieje podľa mňa potreba na 100%. Je dobré že sú rozdiely( pre zábavnosť). Aj tak ako sme už spomenuli toto sa nepodarí =niektoré sú totiž rýchle v zákrutách iné na rovinkách aj keď ich na čas jedného kola zrovnáme. A majú rôzne opotrebenie pneu.
Len nám proste uniká férovosť v tej Q1. Ja viem je to ťažké vymyslieť niečo na korektnosť v prípade napr. 30tich jazdcov kde proste v miestnosti môže byť max 14-15. Som toho názoru že v tomto modele šampíku ťa prakticky deklasuje nepodarená Q1 a rozhodne závod tak že sa aj keď na to máš nedostaneš už na lepšie miesto ako na 15- .....a horšie v prípade 3 skupín ani nehovoriac. Aby sa nestalo že v strede šampíku(roka) budeš mať jazdcov tak max. na jednu skupinu. Nič nebudem to teraz rozpisovať, pohovoríme v miestnosti. Keby si dnes nemal čas tak mi písni a dohodneme kedy. Dík
Naposledy upravil(a) branoeso1 dne 14.1.2013 15:01, celkem upraveno 1 x.
GT Cup 2013 - Testování
když už teda eddie propaguje široký vozový park pro celý cup, tak třeba toto:
Na každý jednotlivý závod budou určeny 3?? vozy a z těch si může pilot vybrat. To se bude opakovat pro každý další závod.
---------
opravdu nemám tolik času, abych před závodem testoval a vybíral z 13-ti vozů. (Ikdyž se toto číslo časem bude zmenšovat)
V cupu 2011 jsem jako jediný jel RX7ku. NA rovinkách a v dlouhých zatáčkách jela parádně, ale na technické trati jsem byl v řiti. Suzuka, eddiering a Nurb byly mou nejhorší noční můrou. Na jiná auta jsem ztrácel propastné vteřiny. (Šteloval jsem camaro i lexuse těm co o pomoc požádali ... vím tedy o čem píšu. Ta frustrace byla obrovská a ikdyž jsem dřel do posledního kola naplno, tak pocit dobře odvedené práce se nedostavil. Prostě propast mezi autama je obrovská). Braňo to píše správně: každému autu sedí něco jiného, dovážení PP nebude nikdy fair.
PS: a navíc omezením PP děláme z aut mrzáky .... třeba dark wader honda, které snížíme výkon na 50% ??? Tohle auto musí jet v otáčkách, jinak je to kripl a mrzák a jízda s ním není zábavná.
Na každý jednotlivý závod budou určeny 3?? vozy a z těch si může pilot vybrat. To se bude opakovat pro každý další závod.
---------
opravdu nemám tolik času, abych před závodem testoval a vybíral z 13-ti vozů. (Ikdyž se toto číslo časem bude zmenšovat)
V cupu 2011 jsem jako jediný jel RX7ku. NA rovinkách a v dlouhých zatáčkách jela parádně, ale na technické trati jsem byl v řiti. Suzuka, eddiering a Nurb byly mou nejhorší noční můrou. Na jiná auta jsem ztrácel propastné vteřiny. (Šteloval jsem camaro i lexuse těm co o pomoc požádali ... vím tedy o čem píšu. Ta frustrace byla obrovská a ikdyž jsem dřel do posledního kola naplno, tak pocit dobře odvedené práce se nedostavil. Prostě propast mezi autama je obrovská). Braňo to píše správně: každému autu sedí něco jiného, dovážení PP nebude nikdy fair.
PS: a navíc omezením PP děláme z aut mrzáky .... třeba dark wader honda, které snížíme výkon na 50% ??? Tohle auto musí jet v otáčkách, jinak je to kripl a mrzák a jízda s ním není zábavná.
-
-
- PSN ID: perisbond007
GT Cup 2013 - Testování
je to skoro na nejakou anketu.
GT Cup 2013 - Testování
Eddy tu kvaldu chapem spravne? ak ju napriklad pokazim tak automaticky padam do druhej skupiny a tym padom uz nemam sancu zabojovat o popredne priecky v preteku? trocha zvlastne lebo si myslim ze aj ked sa pokazi kvalda tak stale sa da prepracovat dopredu, ci uz dobrou jazdou alebo chybou hracov...
Navrh na auta:
Vybral si 13 aut, kazdy s hracov si vyberie auto do preteku a po odjazdeni uz ho viac krat nebude moct pouzit v sampionate, tym padom kazdy vystrieda vsetky auta. ak sa niekto nezucastni nejakeho preteku tak aj tak jedno auto vyradi.
mam este otazocku ci by sa nedal posunut datum 10.3. na 17.3. alebo na 24.3. samozrejme ak hraci budu suhlasit.
Navrh na auta:
Vybral si 13 aut, kazdy s hracov si vyberie auto do preteku a po odjazdeni uz ho viac krat nebude moct pouzit v sampionate, tym padom kazdy vystrieda vsetky auta. ak sa niekto nezucastni nejakeho preteku tak aj tak jedno auto vyradi.
mam este otazocku ci by sa nedal posunut datum 10.3. na 17.3. alebo na 24.3. samozrejme ak hraci budu suhlasit.
GT Academy 2012 National Finalist (UK & IE)
- markoduno
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_MK
GT Cup 2013 - Testování
Problém je v tom, že tato omezená hra nám neumožňuje připojit do místnosti více jak 16 hráčů. A to ještě blbě. Pokud se ti tedy kvalda nepovede a nevejdeš se časem do první skupiny, jdeš do druhé skupiny. Bohužel.DudySVK píše:Eddy tu kvaldu chapem spravne? ak ju napriklad pokazim tak automaticky padam do druhej skupiny a tym padom uz nemam sancu zabojovat o popredne priecky v preteku? trocha zvlastne lebo si myslim ze aj ked sa pokazi kvalda tak stale sa da prepracovat dopredu, ci uz dobrou jazdou alebo chybou hracov...
Naposledy upravil(a) markoduno dne 14.1.2013 08:15, celkem upraveno 1 x.
GT Cup 2013 - Testování
Jízlivec píše:Budeme jezdit pouze kvaldu, po ní si rozdáme body za časy a hotovo. Asi nejvíc férový model jak jezdit online simulátor, který povoluje 14 lidí v místnosti, když do první pětiny celé soutěže musí nastoupit minimálně 30 pilotů.
GT Cup 2013 - Testování
výběr aut nemá s reálným šampionátem fia naprosto nic společného + navíc to má být prestižní seriál pořádaný pod záštitou GT-Racing.cz !! FIA a její podmínky pro pořádání reálných MS co by nejvyšší instance motorsportu mě poslední dobou docela vytáčí ( postarali se o kompletní likvidaci FIAGT1 a to teda posrali totálně)další Jízlivec píše:proč to dostalo název FIA GT cup ????
GT Cup 2013 - Testování
čaute ja som jednoznačne za 3 skupiny ktoré sa budú bodovat rovnako. Niesom majster na kvalifikacie ale behom závodu sa môže stať hocičo. Tým pádom by aj to bodovanie bolo vyrovnanejšie behom celého šampíku a ten kto bol nejlepší bude ajtak prvý kedže sa budú skupiny losovat náhodne alebo nejakým systémom ktorý sa môže vymysliet.
- branoeso1
GT Cup 2013 - Testování
Eddie zavesil som na ps3maniu výzvu ohľadne prihlásenia sa do Champu a zatiaľ tam je s Teamu ps3mania a Gamebazar 8sem jazdcov ale myslím že môžeš predbežne počítat s cca 12timi.
GT Cup 2013 - Testování
ja sa hlasim do turnaja nieze ma vynechate kde je prihlaska?
tribal- s tym nemozem celkom suhlasit lebo pokial by som mal v prvej skupine 9rychlejsich super a 3-ej skupine ziadneho tak by som takticky pohnojil qvalifikaciu
tribal- s tym nemozem celkom suhlasit lebo pokial by som mal v prvej skupine 9rychlejsich super a 3-ej skupine ziadneho tak by som takticky pohnojil qvalifikaciu
GT Cup 2013 - Testování
dnes jsem měl s eddiem dlouhou debatu na téma CUPu2013. Spoustu věcí mi vysvětlil (o kterých jsem neměl ani šajn) a začínám se na organizaci soutěže koukat z jiného náhledu.
Byl jsem dost skeptický nad šancí uspořádat dlouhodobý seriál závodů. Účast vždy bývá nejprve hektická a ke konci výrazně slábne.
Braňo: opravdu si myslíš, že šampionát dokončí možná i 12 pilotů z PS3manie/gamebazar?? Toto je celkem zásadní otázka Z GT-Racingu odhaduji stabilní účast kolem 15ti pilotů, u dalších asi 5ti si nejsem jistý.
BtW; Zatím účast podle ohlasu vypadá na 3 skupiny. Hodlám pozvat do CUPu2013 piloty-stálice z GTareny, jsou tam rychlí a férový borci
CaparzoSK: neboj, své místo na startu už máš dávno jisté! Do historických tabulek našich soutěží ses zapsal dost výrazným způsobem
Byl jsem dost skeptický nad šancí uspořádat dlouhodobý seriál závodů. Účast vždy bývá nejprve hektická a ke konci výrazně slábne.
Braňo: opravdu si myslíš, že šampionát dokončí možná i 12 pilotů z PS3manie/gamebazar?? Toto je celkem zásadní otázka Z GT-Racingu odhaduji stabilní účast kolem 15ti pilotů, u dalších asi 5ti si nejsem jistý.
BtW; Zatím účast podle ohlasu vypadá na 3 skupiny. Hodlám pozvat do CUPu2013 piloty-stálice z GTareny, jsou tam rychlí a férový borci
CaparzoSK: neboj, své místo na startu už máš dávno jisté! Do historických tabulek našich soutěží ses zapsal dost výrazným způsobem
- Hanz.77
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_H77
- Kontaktovat uživatele:
GT Cup 2013 - Testování
Beru si místo ve 3.skupině !!!
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
GT Cup 2013 - Testování
Dobrá připomínka Capi, nyní je přihláška do celého GT Cupu 2013 na našem webu.CaparzoSK píše:ja sa hlasim do turnaja nieze ma vynechate kde je prihlaska?