Obecná diskuze
Obecná diskuze
Ahoj
Jestli se tam zdrcnete tak se zastavím taky, abych Vás viděl. Sice v sobotu mám ještě nějaké ježdění ale pokusím se dorazit
Jestli se tam zdrcnete tak se zastavím taky, abych Vás viděl. Sice v sobotu mám ještě nějaké ježdění ale pokusím se dorazit
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
- pavel67
-
- PSN ID: pavel67_cz
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
speedy píše:....dobrý nápad, máš u mě vypraný deštník a usušené bílé triko.... chceš ho v pátek nebo v sobotupavel67 píše:Stavil bych se na otočku... pá nebo so ??
sobota by asi byla lepší - tričko bych si navlíkl na sebe, ale ten deštnk bych tam zatím nechal.
Přijel bych asi jednou stopou...
...každej má něco, já jezdím...
Obecná diskuze
a je to jasný. Zítra kolem oběda opouští auto garáž. Směr je jasný: nejdřív V.M. , kde se pokusím neudělat ostudu během kartingu a pak zpět na Chrudimské letiště kouknout se na finále PR akce s nissanem.
- markoduno
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_MK
Obecná diskuze
report z Chrudimi
kluci vás všechny moc pozdravují. A jak to nakonec dopadlo?
No kdopak asi vyhrál? Samozřejmě, že Michal. Kuba se umístil na třetím místě a Hanz na pátém. Jsou tam i kluci z GT arény. Ti postoupili také. Prvních 10 postoupilo do zítřejšího finále, které se koná na Chrudimském letišti a to od 16 hodin. Zde pánové nasednou do skutečného vozu a zkusí si zazávodit v reálu. Takže kdo budete chtít, můžete je přijet podpořit. Bohužel ale nemohou jet mladší 18 let a tak je zastoupí zákonní zástupci. V případě Michala to bude jeho táta, který je na akci také a v případě Kuby to bude Hanz. Ten to má super. Hned jsem mu poradil, aby jel nejdříve za Kubu a až si to natrénuje, tak pojede za sebe
Takže kucííííí - DO TOHO, DO TOHO, DO TOHO
kluci vás všechny moc pozdravují. A jak to nakonec dopadlo?
No kdopak asi vyhrál? Samozřejmě, že Michal. Kuba se umístil na třetím místě a Hanz na pátém. Jsou tam i kluci z GT arény. Ti postoupili také. Prvních 10 postoupilo do zítřejšího finále, které se koná na Chrudimském letišti a to od 16 hodin. Zde pánové nasednou do skutečného vozu a zkusí si zazávodit v reálu. Takže kdo budete chtít, můžete je přijet podpořit. Bohužel ale nemohou jet mladší 18 let a tak je zastoupí zákonní zástupci. V případě Michala to bude jeho táta, který je na akci také a v případě Kuby to bude Hanz. Ten to má super. Hned jsem mu poradil, aby jel nejdříve za Kubu a až si to natrénuje, tak pojede za sebe
Takže kucííííí - DO TOHO, DO TOHO, DO TOHO
Obecná diskuze
ještěě doplním: jelo se to s Nissanem ´08 GT academy , trať Nurb GP/D a pneu sport soft, prý měli zapnutého i skida ... snad jsem to napsal správně, informací jsem od Hanze dostal mobilem najednou dost a paměť už tak neslouží .... znáte tomarkoduno píše:report z Chrudimi
- SJ.sprint
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_SJR
Obecná diskuze
...Zas...na prace...mohl jsem tam byt takě .No,aspoň mě zitra budou holky utěšovat....Jaky holky?Ani se ne ptejte
Držim palce celymu vysadkařskemu teamu GT-Racingu
Držim palce celymu vysadkařskemu teamu GT-Racingu
Zakladatel Karate-do říkal: "Zbraň musí být pokračovaním ruky".
Já říkám: "Volant a pedály jsou pokračováním mozku ...
Já říkám: "Volant a pedály jsou pokračováním mozku ...
- pavel67
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
Jsem OK zpět doma. Už i s výmněnou motorky za auto. Pěkná projížďka cca 300km. Trochu mě mrzí neúspěch ve slalomu, ale co se dá dělat. Příště už to budeš muset Michale dát sám za sebe...
Jinak jsem rád, že jsem vás viděl. Budu se těšit na další akci, ať už autem nebo jednou stopou - tou je to mimochodem o hodně lepčí.
Jinak jsem rád, že jsem vás viděl. Budu se těšit na další akci, ať už autem nebo jednou stopou - tou je to mimochodem o hodně lepčí.
Obecná diskuze
Hezký výlet! Hlavně, že jsme se sešli, pokecali, zasmáli se. Vůbec Pavle neřeš nějaký slalom, i když ta bunda nemusela být špatná Motokáry byly špičkové a už se těším na video z jízdy Další akce bude u Hanze na chatě, tak snad nás tam bude co nejvíce. Více info zde: http://www.gt-racing.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=2088
Jsem rád, že se pár z nás sešlo a snad se brzy zase uvidíme v co největším počtu.
Jsem rád, že se pár z nás sešlo a snad se brzy zase uvidíme v co největším počtu.
Naposledy upravil(a) Majkl dne 17.8.2013 21:50, celkem upraveno 1 x.
- Hanz.77
-
- PSN ID: GT-Racing-cz_H77
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
Už jsme také doma!
Další komentář k této skvělé akci dám až později až se mi to vše rozleží v hlavě.
Ted jdu vše vybalit a pak si tady k tomu sednu.
Další komentář k této skvělé akci dám až později až se mi to vše rozleží v hlavě.
Ted jdu vše vybalit a pak si tady k tomu sednu.
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
Obecná diskuze
tak to teda prásknu já... Hanz vyhrál celkové 2.místo. Na prvního mu chybělo nicotných 0,4sec. A kdyby PF nesejmul nešťastně kužel (trestné +2sec) tak by byl celkově P3.
Proč se za to stydíte ????????? To nebyla ostuda .....
- Hanz.77
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
Začnu asi neobvykle ale nějak začít musím.
To co mě hřeje asi nejvíce je to že GT-Racing.cz neodešel z této soutěže s prázdnou!
A že jsme dali o nás vědět ostatním virtuálním jezdcům že jsme a že existujeme. Ale jedno jsem si u téhle akce uvědomil. Vše se odehrálo v režii těch dvou nějmladších v našem teamu a to Kuby a Majkla. Kuba se jak všichni víme byl podívat v Praze jak to chodí . A stačilo aby Pavel dal odkaz na web a už se ty dva chytli že by tam mohli jet. V Praze Kubu nepustili jezdit jenom mimo soutěž ale tady mohl . S autem jede zákoný zástupce. Ok. Pro ty dva to byla výzva jak o sobě dát vědět. Pak u nás doma začalo ne moc dlouhé přemlouvání že jedem. Že Majkl jede taky a ať jedem. Dobrá tak si i s Lůcou uděláme výlet a uvidíme. Začalo pak týdení trénování. Každý den 2x denně s Majklem v roomu. No ve čtvrtek už toho bylo akorát. Mezi tím kluci hnali i Seržu ať kouká jet. Že toho obsadíme co nejvíce atd...
Přišel pátek a my vyrazili. ráno ještě 8 rychlých koleček a pak hurá směr Chrudim náměstí. Tam už od 10.00hod čekal Majkl s tátou Michalem. 12.00 hod to začalo. Majkl jako kapitán rozhodl že jsi to pujdem odjet hned a pak že se půjdem ubytovat. Zapsali jsme se a šli na věc. Od pořadatele jme věděli top čas se který když překonáme tak jsme určitě ve finále. Čas zněl 1:33:9xx. Laťka nastavena. První šel na řadu Majkl. čas 1:33.4xx(Jasné finále a rekord), druhý Kuba 1:34:825 stačí na finále, třetí já Hanz.77 1:35:8xx kupodivu také stačí na finále. Pak jsme se ubytovali dali oběd a zpátky na náměstí. Zkoukli jsme start rally Železné Hory a kluci nervózně kontrolovali své časy snad každých 5.min. 19.00 konec soutěže a bylo jasno všichni tři jsme postoupili do finále v tomto pořadí. 1.Majkl, 2. Doležal, 3.Kuba98, 4. Michal (Redjousovo a i náš kámoš z LANky), 5. Hanz.77, 6. nevím, 7. Petr (Redjousovo a i náš kámoš z LANky) ........ Pak už jenom nafotit finalisty a zítra v 16.00 na letišti. Jo mimochodem dostali jsme pěkný trička.
Na Sobotu jsme se dohodli s Michalem a s Petrem že by jme se po obědě mohli mrknout do Vysokého Mýta na motokáry. Tak se i stalo a přidal se k nám ještě Speedy. Motokáry byly super na LANku by to byla bomba. Pak už jenom odjezd na letiště a hurá na finále. Sám se přiznám možná že to bylo i vidět ale byl jsem nervózní. Docela jsem se zkoušel zkoncentrovat a když my hlavou začalo probíhat něco takovýho že to zvořu tak jsem to honem rychle snažil zahnat. Chtěl jsem jít až mezi posledními. Což se mi i povedlo. Vyděl jsem jak to jedou ostatní a vnímal jsme snad jenom ty hlášené časy. Tak a pak to bylo tu. Jako předposlední jdu na řadu. Seznamovací jízda první kolečko. Hned po otočce chyba! (ještě že se stala při senamce. ) . Tak start a jdu na to sundal jsem levou nohu mimo brzdový pedál hned po startu. A jel brzda plyn jenom pravou. ( zkušenost z Multivana z DSG když totiž brdíš levou tak to moc zahamtuješ.) " Když je to čtyřkola tak pozdě na brzdy a hned plyn ta se musí hrnout z tý zatáčky ven ta tě podrží" Takhle citace jednoho mého kamaráda mi projela hlavou hned po prví zatáčce. Tak jsem jel. Čas v cíli 0:30:930. 2. místo! Yes! No po pravdě jsem to ani nečekal. Myslel jsem si tak 0:33:xx že tam ještě rezerva byla. Dobrá tedy 2.místo taky pěkné. Ale měli jsme ještě jeden trumf v rukávě. Já měl totiž ještě jeden pokus a to ten Kubův! Tak jsem nechal dojet posledního a šel na věc ještě jednou. Ale tam jsem udělal tu chybu jel jsem totiž levou nohou na brzdě a když jsem si to uvědomil 1/3 tratě byla za mnou a já ve snaze to dohnat ještě shodil poslední kužel. Ale taky to bylo asi tím že jsem byl přemotivovanej protože jsem věděl že na 1.místo potřebuji jenom 0.5 s a bude to doma. No nic tak to jsem nedal . Ale jinak celkově 2.místo pro GT-Racing.cz je také dobré a jako cenu jsme si odvezli víkendové zapůjčení Nissanu Juke. Takže jak jsem se již domluvil s paní managerkou tak Nissan pojede se mnou ,Lůcou,Kubou a Majklem na WRC ADAC Rally Deutchland 2013. Pojedeme se podívat za našima klukama do VW a Majkl to bude mít aspon jako cenu útěchy. Cestou zpět se ještě zastavíme na Nurbu aby to kluci vyděli na vlastní oči. Je to 70 km od Trieru kde se jede WRC takže cestou zpět to vemu přes Nurb. Takže vlasně naše mise byla v Chrudimi splněna a my jsme odjeli s tím s čím jsme vlastně chtěli odjet a jako cenu pro ty dva kluky který to všechno vymysleli jim věnuji příští víkend takové zážitky na jaké do smrti snad nezapomenou. Vždyť se to vše odehrálo jenom díky nim. A já si uvědomil že je tu nová generace a že za chvili to budou mít v ruce tihle kluci a budou si ten náš GT.Racing řídit sami. A my už se pak od těch playseatů z domova zvednem jednou za rok a pojedem se podívat na tu jejich LANku jak to tam válčej.
Děkuji Kubo a Majkle !
Děkuji taky všem co nás přijeli podpořit Pavlovi,Speedymu,Redovi a také těm co nám drželi palce na telefonu Markovi a Martinovisipymu
A taky naposled velké Lucce která to se mnou drží a dává mi velkou sílu.
A v neposlední řadě velké díky celému GT-Racing Teamu že jsme mezi vámi a že vás můžeme takhle reprezentovat.
Takže pro shrnutí:
Na akci AUTO IN -NISMO Academy
Obsadil GT-Racing.cz 2.místo
víkendové zapůjčení crossoveru Nissan Juke.
Dovětek:
21.8.2013 16.00 hod SEČ
Zvoní my telefon a na druhé straně je pani Šimiková ( managerka Nissanu Auto in) a hlásí my že má pro mě jednu novinu. Takže si v duchu říkám a jé je Nissan Juke nebude v pátek připraven. A ona na mě spustí cituji: Pane Merhaut prosím vás nevadilo by vám kdyby jste vyhrál první cenu? V tu chvíli my padá brada. . No nevadilo odpovídám a jak to? No víte on totiž pan Doležal už má postup do finále jistý a nám to zatajil takže v této soutěži neměl co dělat takže jsme ho museli diskvalifikovat . No a tím pádem vyhráváte cenu vy! Pojedete tedy do Krakova na Finále jako VIP host.
Dobrá tak to rozdýchávám a domlouvám se že se musím vzít v práci volno a že zavolám zítra. Jen co položím telefon volá my neznámé číslo. Beru to. A na druhé straně pani z marketingu Nissan GT Academy a ptá se mě na nacionále a kdy tam přijedu a co jím a od kdy mají zabookovat hotel a s kým přijedu a snad i na číslo bot. Ok tak ted už to jenom vyřídit v práci a zítra volám že se my cena líbí a že s Kubou vyrážíme do polského Krakova se na ty machry podívat. Sice nebudeme mít Juka na WRC do německa ale za to ho budeme mít celý týden a i se zájezdem.
Takže poslední shrnutí:
Obsadil GT-Racing.cz 1.místo
účast v roli VIP hosta na regionálním finále soutěže GT Academy v polském Krakově 28. – 29.8. 2013 pro dvě osoby s VIP programem a týdenní zapůjčení crossoveru Nissan Juke
To co mě hřeje asi nejvíce je to že GT-Racing.cz neodešel z této soutěže s prázdnou!
A že jsme dali o nás vědět ostatním virtuálním jezdcům že jsme a že existujeme. Ale jedno jsem si u téhle akce uvědomil. Vše se odehrálo v režii těch dvou nějmladších v našem teamu a to Kuby a Majkla. Kuba se jak všichni víme byl podívat v Praze jak to chodí . A stačilo aby Pavel dal odkaz na web a už se ty dva chytli že by tam mohli jet. V Praze Kubu nepustili jezdit jenom mimo soutěž ale tady mohl . S autem jede zákoný zástupce. Ok. Pro ty dva to byla výzva jak o sobě dát vědět. Pak u nás doma začalo ne moc dlouhé přemlouvání že jedem. Že Majkl jede taky a ať jedem. Dobrá tak si i s Lůcou uděláme výlet a uvidíme. Začalo pak týdení trénování. Každý den 2x denně s Majklem v roomu. No ve čtvrtek už toho bylo akorát. Mezi tím kluci hnali i Seržu ať kouká jet. Že toho obsadíme co nejvíce atd...
Přišel pátek a my vyrazili. ráno ještě 8 rychlých koleček a pak hurá směr Chrudim náměstí. Tam už od 10.00hod čekal Majkl s tátou Michalem. 12.00 hod to začalo. Majkl jako kapitán rozhodl že jsi to pujdem odjet hned a pak že se půjdem ubytovat. Zapsali jsme se a šli na věc. Od pořadatele jme věděli top čas se který když překonáme tak jsme určitě ve finále. Čas zněl 1:33:9xx. Laťka nastavena. První šel na řadu Majkl. čas 1:33.4xx(Jasné finále a rekord), druhý Kuba 1:34:825 stačí na finále, třetí já Hanz.77 1:35:8xx kupodivu také stačí na finále. Pak jsme se ubytovali dali oběd a zpátky na náměstí. Zkoukli jsme start rally Železné Hory a kluci nervózně kontrolovali své časy snad každých 5.min. 19.00 konec soutěže a bylo jasno všichni tři jsme postoupili do finále v tomto pořadí. 1.Majkl, 2. Doležal, 3.Kuba98, 4. Michal (Redjousovo a i náš kámoš z LANky), 5. Hanz.77, 6. nevím, 7. Petr (Redjousovo a i náš kámoš z LANky) ........ Pak už jenom nafotit finalisty a zítra v 16.00 na letišti. Jo mimochodem dostali jsme pěkný trička.
Na Sobotu jsme se dohodli s Michalem a s Petrem že by jme se po obědě mohli mrknout do Vysokého Mýta na motokáry. Tak se i stalo a přidal se k nám ještě Speedy. Motokáry byly super na LANku by to byla bomba. Pak už jenom odjezd na letiště a hurá na finále. Sám se přiznám možná že to bylo i vidět ale byl jsem nervózní. Docela jsem se zkoušel zkoncentrovat a když my hlavou začalo probíhat něco takovýho že to zvořu tak jsem to honem rychle snažil zahnat. Chtěl jsem jít až mezi posledními. Což se mi i povedlo. Vyděl jsem jak to jedou ostatní a vnímal jsme snad jenom ty hlášené časy. Tak a pak to bylo tu. Jako předposlední jdu na řadu. Seznamovací jízda první kolečko. Hned po otočce chyba! (ještě že se stala při senamce. ) . Tak start a jdu na to sundal jsem levou nohu mimo brzdový pedál hned po startu. A jel brzda plyn jenom pravou. ( zkušenost z Multivana z DSG když totiž brdíš levou tak to moc zahamtuješ.) " Když je to čtyřkola tak pozdě na brzdy a hned plyn ta se musí hrnout z tý zatáčky ven ta tě podrží" Takhle citace jednoho mého kamaráda mi projela hlavou hned po prví zatáčce. Tak jsem jel. Čas v cíli 0:30:930. 2. místo! Yes! No po pravdě jsem to ani nečekal. Myslel jsem si tak 0:33:xx že tam ještě rezerva byla. Dobrá tedy 2.místo taky pěkné. Ale měli jsme ještě jeden trumf v rukávě. Já měl totiž ještě jeden pokus a to ten Kubův! Tak jsem nechal dojet posledního a šel na věc ještě jednou. Ale tam jsem udělal tu chybu jel jsem totiž levou nohou na brzdě a když jsem si to uvědomil 1/3 tratě byla za mnou a já ve snaze to dohnat ještě shodil poslední kužel. Ale taky to bylo asi tím že jsem byl přemotivovanej protože jsem věděl že na 1.místo potřebuji jenom 0.5 s a bude to doma. No nic tak to jsem nedal . Ale jinak celkově 2.místo pro GT-Racing.cz je také dobré a jako cenu jsme si odvezli víkendové zapůjčení Nissanu Juke. Takže jak jsem se již domluvil s paní managerkou tak Nissan pojede se mnou ,Lůcou,Kubou a Majklem na WRC ADAC Rally Deutchland 2013. Pojedeme se podívat za našima klukama do VW a Majkl to bude mít aspon jako cenu útěchy. Cestou zpět se ještě zastavíme na Nurbu aby to kluci vyděli na vlastní oči. Je to 70 km od Trieru kde se jede WRC takže cestou zpět to vemu přes Nurb. Takže vlasně naše mise byla v Chrudimi splněna a my jsme odjeli s tím s čím jsme vlastně chtěli odjet a jako cenu pro ty dva kluky který to všechno vymysleli jim věnuji příští víkend takové zážitky na jaké do smrti snad nezapomenou. Vždyť se to vše odehrálo jenom díky nim. A já si uvědomil že je tu nová generace a že za chvili to budou mít v ruce tihle kluci a budou si ten náš GT.Racing řídit sami. A my už se pak od těch playseatů z domova zvednem jednou za rok a pojedem se podívat na tu jejich LANku jak to tam válčej.
Děkuji Kubo a Majkle !
Děkuji taky všem co nás přijeli podpořit Pavlovi,Speedymu,Redovi a také těm co nám drželi palce na telefonu Markovi a Martinovisipymu
A taky naposled velké Lucce která to se mnou drží a dává mi velkou sílu.
A v neposlední řadě velké díky celému GT-Racing Teamu že jsme mezi vámi a že vás můžeme takhle reprezentovat.
Takže pro shrnutí:
Obsadil GT-Racing.cz 2.místo
víkendové zapůjčení crossoveru Nissan Juke.
Dovětek:
21.8.2013 16.00 hod SEČ
Zvoní my telefon a na druhé straně je pani Šimiková ( managerka Nissanu Auto in) a hlásí my že má pro mě jednu novinu. Takže si v duchu říkám a jé je Nissan Juke nebude v pátek připraven. A ona na mě spustí cituji: Pane Merhaut prosím vás nevadilo by vám kdyby jste vyhrál první cenu? V tu chvíli my padá brada. . No nevadilo odpovídám a jak to? No víte on totiž pan Doležal už má postup do finále jistý a nám to zatajil takže v této soutěži neměl co dělat takže jsme ho museli diskvalifikovat . No a tím pádem vyhráváte cenu vy! Pojedete tedy do Krakova na Finále jako VIP host.
Dobrá tak to rozdýchávám a domlouvám se že se musím vzít v práci volno a že zavolám zítra. Jen co položím telefon volá my neznámé číslo. Beru to. A na druhé straně pani z marketingu Nissan GT Academy a ptá se mě na nacionále a kdy tam přijedu a co jím a od kdy mají zabookovat hotel a s kým přijedu a snad i na číslo bot. Ok tak ted už to jenom vyřídit v práci a zítra volám že se my cena líbí a že s Kubou vyrážíme do polského Krakova se na ty machry podívat. Sice nebudeme mít Juka na WRC do německa ale za to ho budeme mít celý týden a i se zájezdem.
Takže poslední shrnutí:
Obsadil GT-Racing.cz 1.místo
účast v roli VIP hosta na regionálním finále soutěže GT Academy v polském Krakově 28. – 29.8. 2013 pro dvě osoby s VIP programem a týdenní zapůjčení crossoveru Nissan Juke
Naposledy upravil(a) Hanz.77 dne 21.8.2013 23:44, celkem upraveno 3 x.
Paddockforum
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
- Hanz.77
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
Nestydím!!! Bylo to super ale já než tu slohovku napíšu!!!speedy píše:tak to teda prásknu já... Hanz vyhrál celkové 2.místo. Na prvního mu chybělo nicotných 0,4sec. A kdyby PF nesejmul nešťastně kužel (trestné +2sec) tak by byl celkově P3.
Jo a fotodokumentaci pak dodám. A prosím Speedy neposlal by jsi my pak ty videa a fotky z toho finále ? Díky.
Paddockforum
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
- pavel67
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
že ty chceš najít tu závodní stopu ???speedy píše:Chci si ještě trochu pohrát s videem z motokár. Mám v plánu udělat srovnání jízdy která splnila limit pro závodní okruh a silnější káru a tou mojí jízdou (limit utekl o 0,4sec)
Obecná diskuze
Pánové 13-15.9. při Masaryk Racing Day bude mít komunita kolem CCR sraz. Kdyby jste byli na okruhu, rád vás uvidím a kluci od CCR taky.
http://czechconsoleracing.cz/New/news.php
Bohužel jsem původně chtěl jet na ETCC ale CCR vedení vybralo tento termín.
http://czechconsoleracing.cz/New/news.php
Obecná diskuze
pavel67 píše:že ty chceš najít tu závodní stopu ???
jen pro úplnost protokolu: stanovený limit je 36,6sec. MSM+Kuba+Hanz77 se tam v pohodě napáskovali. MSM dokonce zajel rekord dne s časem 35,9.
Má zbytečnost byla prvním nepostupujícím s časem 37,04sec. A provozovatel to komentoval slovy:" to je marný, tohle bude chtít ještě hodně ježdění. Na závodění to ale není" UUUUUÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
(až později jsem se dozvěděl, že je tam na víkend jako brigádník a z kartingu toho zatraceně hodně umí)
Dozvěděl jsem se, že dělám tyto megachyby: nakláním se do směru jízdy (dovnitř zatáčky) - tím zbytečně odlehčuji vnější kolo a kára má pak snahu uskakovat. Jak jistě víte, tak každý drobný korigovaný smyk je ztráta výkonu, který těmto komerčním kárkám zatraceně chybí. A když máte skoro 200kg jako já, tak uplyne několik století než se znovu tento 6ti koňový divočák rozvášní.
Rada pro amatéry - středopolaře zní: když neumím zatížit vlastní vahou vnější kolo, tak aspoň sedět v sedačce káry pořád rovně
Další velkou chybou prý je zbytečná snaha o co největší narovnání zatáčky. To je fajnová věc, jenže funguje u silných závodních strojů(hlavně automobilů) - u hobykartigu je to spíš jev nežádoucí. Naopak je lepší, když dokážete zatáčku správně utáhnout a přitom neztratit točky motoru zbytečným kontrařízením.
Tedy druhá poučka zní: Okamžik, kdy kára utíká do smyku je nutné vycítit (ještě lépe předvídat) a co nejdříve lehounce kontrovat. Čím dřív, tím menší kontra a menší ztráta rychlosti.
Poslední důležitá poučka zní: Neutahuj zatáčku příliš časným najetím k apexu. Kárka nemá výkon aby tam doklouzla, ubereš si pak možnost plynule a hlavně včas ze zatáčky akcelerovat. To není žádná amerika, jenže se to lehce řekne/napíše , ale hůř se to pak už provede.
BtW; Možná jsem něco z toho na místě pochopil a další runda na okruhu byla o neskutečných 0,6sec rychlejší.
Obecná diskuze
Ahoj hockeyko 15.9. se nakupilo několik akcí najednouhocky píše:Pánové 13-15.9. při Masaryk Racing Day bude mít komunita kolem CCR sraz.
Na ETCC budeme skoro všichni, škoda že se tam nepotkáme. 15.9. je to u mě špatný - chci se zajet podívat do Mýta na MČR v kartingu a ještě ten den valím na sraz ze školy po milionech let. K tomu ještě Brno - to nedám. Ale všechny předem pozdravuji a ono to určitě jednou klapne a setkáme se ve větším multiwebovém zastoupení.
- Hanz.77
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
Fotky z největšího úspěchu GT-Racing Teamu odkaz
videa z pohodového odpoledne: heslo juke
Děkuji top gune Speeďánku .
videa z pohodového odpoledne: heslo juke
Děkuji top gune Speeďánku .
Paddockforum
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
Poslední dokončeno:
Rozestavěno:
Obecná diskuze
PAvel67 jak ho ještě neznáte...
BtW; "muži nestárnou, oni si pořád chtějí hrát"- pavel67
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná diskuze
je to o 100% lepčí než volant domaspeedy píše:PAvel67 jak ho ještě neznáte...BtW; "muži nestárnou, oni si pořád chtějí hrát"